Kangoeroepark Molenwijk

Geluksplek van… Alexandra Augustijn

Hier is mijn geluksplek

Molenwijks wandelpark

Ik word blij van deze plek omdat…

… het voelt als een stukje Australië in Boxtel. Ik verwonder mij over deze exotische dieren die zo grappig rond huppen. Ik bewonder hun kleintjes die vanuit de buidel van hun moeder nieuwsgierig de wereld inkijken. Bijna dagelijks gaan we na het eten even naar ‘onze’ kangoeroes kijken. 

Mijn gelukstip

Blijf bewonderen en je verwonderen. Bewonderen maakt je dankbaar.  Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Verwonderen maakt je nieuwsgierig en verbreedt je horizon. 

Wat ik verder nog wil vertellen…

Wist je dat baby kangoeroes al na 3 weken worden geboren? Ze zijn dan ongeveer 2,5 centimeter groot. Ze kruipen vanuit het gaatje onder de staart naar de buidel omhoog. Daar zoeken ze een tepel op waaraan ze zich vastzuigen. Vervolgens kan een nieuwe baby worden geboren. Er zijn 4 tepels. Er kunnen dus baby’s van verschillende leeftijden in de buidel zitten. Na 5 maanden steken ze voor het eerst hun kopje uit de buidel. Na 11 maanden staan ze op eigen benen.  Een baby kangoeroe wordt Joey genoemd. De mannetjes heten verder ‘Boomer’ en de vrouwtjes ‘Flyer’.  De kleinere soorten kangoeroes worden wallaby’s genoemd.

Reageer op deze geluksplek