Dommelbimd

Geluksplek van Alice, Monic, Barry, Paul, Fons, Henny, Arjen, Mien, Mirjam, Peter,Cor, Jaap

Hier is mijn geluksplek

 

Dommelbimd  

 

Ik word blij van deze plek omdat…
Fons: “De ingang naar het pad door de Dommelbimd ligt enigszins verscholen tussen het groen en de bomen, maar het valt weer wel goed op omdat er een afvalbak bij staat en een erg duidelijk bord met de “regels van het huis”. Als je het allemaal leest en in je opneemt dan krijg je al een glimlach, het pad is namelijk het hele jaar vrij toegankelijk, alleen op 31 december is het niet toestaan om er gebruik van te maken.

Ik loop er dus regelmatig met mijn Ierse Setter Rohan, en we volgen het pad tot het einde en nemen dan de “rotonde” en lopen we weer terug naar een van de twee mooie zitbanken. De keuze welke bank ik ga gebruiken staat niet van tevoren vast, de kijk vanaf beide banken is namelijk anders, OF richting een mooie bocht van de Dommel met zwemmende ganzen of eenden, OF richting de graslanden waar de prachtige runderen staan te grazen en talrijke vogels kwetterend bezig zijn.

Meestal heb ik een sinaasappel bij me die ik al zittend rustig uitkleed en stukje voor stukje oppeuzel. Dikwijls komen er dan ook mooie gedachten over mijn vader boven in mijn koppie tevoorschijn. Hij vertelde dikwijls dat er in zijn jonge jaren, dus rond 1930, tijdens de lange koude winters volop geschaatst werd hier in deze Bimd, en dat ze vanaf de Onrooysestraat, via het Konijnshol, schaatsend hiernaartoe konden.

En ja, als ik hier dan zit vult me dat met een mooi beeld van ons vader met zijn broers en vrienden die hier aan het schaatsen waren, en de poëtische stilte met alleen het ruisen van de wind en het kwetteren van de vogels zorgen er mede voor dat ik iedere keer weer met een goed gevoel naar huis loop, met in mijn rechterhand de lus van de riem van Rohan, die me vrolijk vooruit trekt, richting huis.”

Arjen: “Al bijna mijn hele leven ben ik bekend met Stapelen en omgeving, anders gezegd is dit park ‘mijn achtertuin’. Ik heb de natuur er mooi zien veranderen en mocht aan alle festiviteiten daar meedoen. Ook de aanpassingen van inrichting en eigendomsverhoudingen heb ik van dichtbij ervaren. Ik heb er in alle jaren bij elkaar opgeteld veel kilometers met groot plezier gelopen. Eerst was dit lopen vele jaren steeds alleen in het park, maar nu kan ik het rondje groter maken en dit is te danken aan ‘Dommelbimd’.

Als ik over het houten bruggetje ga, met het kippengaas als vloerbedekking en het draaipoortje gepasseerd ben, dan treed ik in een heel andere belevingswereld binnen. Op Stapelen word ik omringd door bomen, struiken en lage bebossing. Het aangrenzende Dommelbimd biedt echter vergezichten en geeft steeds weer een andere aanblik. Niet alleen door de weersomstandigheden maar nog meer vanwege de opeenvolgende jaargetijden èn het verschil in uitzicht. De ene kant opkijkend kan ik mijn blik richten naar het in de verte liggende industrieterrein, plus zie ik zeer zeker ook onze mooie Dommel. Kijk ik de andere kant op dan vangen mijn ogen veel gebouwen en in het bijzonder ook de toren van onze eigen Petrusbasiliek.
Er is ook veel te zien op Dommelbimd zelf, onder andere de gevoelsplekken voor kinderen, je kunt er steltlopen en op een bank zitten om volop van mooie uitzichten te genieten. Overtuig jezelf ter plekke. Dat is meer dan de moeite waard! Helemaal verder doorlopend overvalt me het gevoel dat Dommelbimd nog steeds de ‘blinde darm van park Stapelen’ is. Dat vind ik heel erg jammer. Het wachten is op een doorsteek, een directe verbinding verder door naar Oost. Maar, ook nu is het er al echt heel erg mooi wandelen. Dommelbimd is een echte GELUKSPLEKJE!”

 

Mijn gelukstip
Kijk om je heen en geniet!

 

 

Wat ik verder nog wil vertellen…
Wil je meer vertellen over deze plek? Mooie verhalen en ervaringen zijn altijd welkom. Stuur een mailtje naar info@gelukinboxtel.nl Deel je ervaringen. Want… delen is geluk vermenigvuldigen. 

Foto’s
Foto boven en onder:  Arjen Witteveen
Heb je foto’s van deze plek die je wilt delen? Stuur ze naar
info@gelukinboxtel.nl 

 

Reageer op deze geluksplek