Entrée Boxtel vanuit het noorden

Geluksplek van Jack, Els, Boudewijn

 Hier is mijn geluksplek

Waar je vanuit Den Bosch Boxtel binnenrijdt. Eerste gedeelte van de Bosscheweg tot en met de Ketting. 

Ik word blij van deze plek omdat…

Jack… Als je vanuit Den Bosch Boxtel binnenkomt, zie je hoe de weg vroeger van Den Bosch naar Eindhoven er heeft uitgezien. Prachtig was het. Gevaarlijke eenbaansweg maar bij zonnenschijn betoverend. Daar is alleen dit eerste stukje van overgebleven. Ik geniet daar elke keer weer van. Waarom? Dan ga ik terug in het verleden.

Ik ben geboren in 1945. Ik herinner me nog dat de huidige N2 richting Den Bosch begon bij Voorburg. Daar werd hij een stukje dubbelbaans. Tussen 1955 en eind 60-er jaren is de huidige N2 aangelegd. Vanaf Voorburg naar Boxtel reden we op een weg die vergelijkbaar was met dat stukje weg dat er nu nog zo mooi uitziet tussen de afslag Boxtel en de Ketting.

Wat herinner ik me St Charles, ’t Schipke, Bellevue nog goed. Later in 1963 toen ik naar de HTS in Eindhoven ging reed ik veel richting Eindhoven. 

Ook daar kon je genieten van deze prachtige weg met haar fantastische bomen en de zon die daar zo mooi doorheen kon schijnen.

Ik heb mooie herinneringen aan mijn jeugd. Eigenlijk aan alles in mijn verleden en dan is het zo mooi, dat er nog een klein stukje weg is overgebleven dat me aan die mooie tijd herinnert.

Els: Ik heb lang graag terug gewild naar mijn geboorteplaats Vught. Daar heb ik op school gezeten, kende ik de straten en de mensen en die plaats voelde heel vertrouwd. Het heeft lang geduurd voordat ik in Boxtel wortel kon schieten. Nu voelt het steeds beter en eigenlijk toen ik steeds meer oog kreeg voor de omgeving is het binnenrijden van deze plaats, in alle seizoenen, een warm bad. We komen heel vaak na een vakantie of familiebezoek via de noordkant Boxtel binnen. Ik kan het dan niet nalaten te zeggen hoe mooi deze weg wel niet is en wat het met mij doet. Ja, ik kan nu zeggen dat ik in Boxtel thuiskom en kan genieten van de entree die ik voorheen eigenlijk maar nauwelijks zo zag.

 

Gelukstip
Koester je herinneringen. 

 

 

 

Wat ik verder nog wil vertellen…
Wil je meer vertellen over deze plek? Stuur een mailtje naar info@gelukinboxtel.nl Deel je ervaringen. Want… delen is geluk vermenigvuldigen. 

Foto’s
Foto boven:  fotoclub Boxtel Ontspant
Heb je foto’s van deze plek die je wilt delen? Stuur ze naar
info@gelukinboxtel.nl 

 

Reageer op deze geluksplek