Kampina Vistrappen

Geluksplek van Rob, 

Hier is mijn geluksplek

Kampina, de vistrappen

Ik word blij van deze plek omdat…

Rob: De vistrappen in de Kampina hadden een speciaal plekje bij “ome Kees”.  Hij was de oudste broer van mijn vaderMijn moeder en ome Kees hebben elkaar nadat ze beide weduwe waren “gevonden”. En zijn nog ruim 25 jaar samen geweest. Ome kees werd hierdoor “opa kees”, voor onze 3 jongens. Wij wonen in het Lennisheuvel, dicht bij de Kampina. Wij zijn vaak op deze plek geweest en ome Kees vertelde dan vol trots hoe bijzonder de plek was, hoe uniek het was dat de vissen zelfs tegen de stroom in door middel van de vistrap hun leefgebied kunnen vergroten.  Dat deze “trap” ( een van de eerste in dit gebied / Nederland ? ) veel betekent voor de vis en de natuur. En dat het ECHT werkt, dat de vissen hier daadwerkelijk gebruik van maken.

De liefde voor de natuur bij ome Kees was enorm: bomen, bloemen, vogels, vissen, volgens onze jongens wist opa Kees alles. Deze plek daar wilde hij voor altijd zijn wanneer hij er niet meer zou zijn. En daar kom ik nu om aan hem te denken.

 

Mijn gelukstip

Kijk om je heen en geniet!

 

Wat ik verder nog wil vertellen…
Wil je meer vertellen over deze plek? Mooie verhalen en ervaringen zijn altijd welkom. Stuur een mailtje naar info@gelukinboxtel.nl Deel je ervaringen. Want… delen is geluk vermenigvuldigen. 

Foto’s
Foto boven en onder:  fotoclub Boxtel Ontspant
Heb je foto’s van deze plek die je wilt delen? Stuur ze naar
info@gelukinboxtel.nl 

 

Reageer op deze geluksplek